AMERIKKALAINEN ARTISTI LÖYSI ESI-ISÄNSÄ SUOMESTA – PALAA KEIKKAILEMAAN JUURILLEEN

- pyytää suomalaisia haastamaan hänet suomalaisuuteen liittyviin tehtäviin

Suomalaistaustainen, amerikkalaiskriitikoiden ylistämä pop/rock-muusikko Jonathan Rundman saapuu kuuden vuoden tauon jälkeen keikkailemaan Suomeen. Amerikassa syntyneen Rundmanin sukujuuret ovat 1500-luvun Loimaalla.

Jonathan Rundmanin suomalainen tausta ja kiinnostus suomalaisuutta kohtaan kuuluvat hänen musiikissaan vahvasti. Rundmanin keväällä 2016 Suomessa julkaistulta Look Up -albumilta löytyvä The Ballad of Nikolaus Rungius -kappale kertoo keminmaalaisen kirkkoherra Nikolaus Rungiuksen (1560-1629) muumion legendasta. Rungius on Rundmanin esi-isä, jonka muumioitunut ruumis on esillä Keminmaan Vanhassa kirkossa.

Viime vuosina Amerikan-Rundmanit ovat saaneet uudelleen yhteyden Suomen-sukulaisiinsa sosiaalisen median kautta. Muun muassa näyttelijä Carl-Kristian Rundman on Jonathan Rundmanin serkku.

Sosiaalinen media on mahdollistanut Jonathan Rundmanille myös Suomen kiertueen. Rundman keikkailee #JonathanSuomeen -kiertueellaan 6.10.–17.10.2016 mm. Helsingissä, Loimaalla ja Vähäkyrössä. Tampereella Rundmanin voi nähdä maksutta Lost In Music -festivaaleilla, jossa hän on festivaalin ainoa jenkkiartisti.

Tiedote 28.9.2016 Amerikkalainen Jonathan Rundman Suomeen kiertueelle

Look Up - albumin kansitaiteesta on vastannut suomalainen taiteilija Jimmy Träskelin / JRobert Design.

Albumilla on paljon pohjoismaisia vaikutteita ja Jonathan kirjoitti albumilleen myös laulun Keminmaalla muumioituneesta sukulaisestaan

Albumilta löytyvä “The Ballad of Nikolaus Rungius” on tunnelmallinen ja folk-henkinen rock-kappale, joka kertoo keminmaalaisen kirkkoherra Nikolaus Rungiuksen (1560-1629) muumion legendasta. Rungius on Rundmanin esi-isä, jonka muumioitunut ruumis on esillä Keminmaan Vanhassa kirkossa. Rungiuksen tiedetään sanoneen: “Jos minun sanani eivät ole tosia, niin ruumiini mätänee, mutta jos ne ovat tosia, niin se ei mätäne.”

Yhdysvaltalainen media on suhtautunut uteliaasti Rundmanin musiikin erikoisiin pohjoismaisiin vaikutteisiin. Esimerkiksi New York Times on kuvaillut Look Up -levyä “valoisaksi ja tarttuvaksi indie-popiksi”.

Yhteydenotot

Haastattelupyynnöt ja levyn arviointikappaleet

Johanna Tahlo / Hurja Media

johanna@hurjamedia.fi

Englanninkielistä press-materiaalia löydät TÄÄLTÄ.

Hyvälaatuisia valokuvia press-käyttöön ladattavissa TÄÄLTÄ.

Downloadable WAV audio of "The Ballad Of Nikolaus Rungius" via SoundCloud:

 

In 2009 Jonathan Rundman co-wrote a song "Lanka (The Thread)" with cousin Carl-Kristian Rundman. Jonathan composed the music, and Carl-Kristian wrote the lyrics. Jonathan made a Finnish-language recording of the song with the vocal group Saana Ensemble. Carl-Kristian featured the song during an interview with host Pasi Hiihtola on Radio Suomi. Here's downloadable audio for "Lanka (The Thread):"

Jonathan Rundman performs "The Ballad of Nikolaus Rungius" at the Porcupine Mountains Music Festival in Michigan's Upper Peninsula, August 2015.

Here's the promotional trailer for Rundman's 2013 album with ARTO JÄRVELÄ & KAIVAMA:

Here's Rundman performing the traditional Finnish folk song "Väliaikainen" with Kaivama in 2013, featured at thisisFINLAND, via Finland's Ministry of Foreign Affairs: